Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение Задържане под стража“ на

...
Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение Задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Спецсъдът наложи арести на шестима от рекетьорската група на Квиц! Тарторът е с 11 обвинения

Специализираният углавен съд наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на шестима от участниците в организираната незаконна група за изнудване посредством закани и побои, лихварство, палежи и разпространяване на опиати, основана и ръководена от Цветомир Ценов - Квиц на територията на Врачанска област и Козлодуй. На друг участник в групата е натрапен „ Домашен арест “, оповестиха от пресслужбата на спецсъда, представена от Пик.

На 25 септември 2017 година Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на седем участници в незаконната конструкция: на ръководителя Цветомир Ценов, на Димитър Димитров, Росен Благомиров, Мартин Каменов, Силви Плешоев, Марио Йорданов и Кайчо Симов (който е с „ Домашен арест “).

Те бяха задържани на 26 септември 2017 година при профилирана интервенция на ГДБОП и  Специализираната прокуратура с присъединяване на Дирекция „ Жандармерия “ към ГДНП и Бюрото по отбрана при основния прокурор.

На ръководителя на групата Ценов са повдигнати обвинявания за 11 престъпления, измежду които и похищение (по член 142, алинея 3 от НК), за което се планува от 10 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор. 

Събраните досега доказателства сочат, че групата е образувана и е работила от септември 2015 година на територията на област Враца и Козлодуй. 

Всеки от участниците в нея имал избрани функционалности и отговорности: Димитров и Симов се занимавали с лихварство и събирането на дължими суми; Йорданов, Симов, Каменов и Благомиров „ завеждали “ разпространяването на наркотици във Врачанско; Благомиров отговарял за силоваците, които заплашвали и малтретирали притежатели на заведения да заплащат месечни вноски, унищожавали тяхно имуществото им, палили коли. В определени случаи Благомиров, Димитров и Каменов – по предписание на ръководителя Ценов и с негово персонално присъединяване, правили отвличания на лица и сексуални извращения с тях.

Схемата за реализиране на насила, закани и силови дейности била създадена по самодейност на Ценов, който правил охранителна активност на земеделски земи във Врачанско дружно с петима от групата (които работели в охранителната компания „ Марс “ на брачната половинка на Ценов). Самият Цветомир Ценов е подсъдим по друго дело на Специализирания углавен съд – като участник в групата за изнудване, лихварство и побои на Ангел Попов, прочут в Северозапада с прякора си „ Главестия “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР